Posted by on 25 mei 2017

Hillig Meer inspireert!

Wat een prachtige omgeving! Wanneer ik ’s morgensvroeg door het bos wandel richting mijn kraam komt er al zo’n rust over mij. Ik ben hier voor de Inspiratiedag 2017 en merk meteen al dat Hillig Meer zelf mij al zo inspireert. Een prachtige plek midden in de natuur. Een plek die aanzet tot overdenken. Die prachtige bomen laten ons zien wat Toon Hermans in zijn gedicht De Bomen zo mooi verwoordt:

De bomen komen uit de grond
en uit hun stam de twijgen.
En iedereen vindt het heel gewoon
dat zij weer bladeren krijgen.
We zien ze vallen naar de grond
en dan opnieuw weer groeien.
Zo heeft de aarde ons geleerd
dat ál wat sterft zal bloeien.

Al wat sterft zal bloeien
Na je sterven weer opgenomen worden in de natuur. Een zo mooie gedachte. Op deze prachtige voorjaarsdag zie je op de natuurbegraafplaats alles zo prachtig weer ontluiken. De natuur ontvouwt zich in zijn volle kracht. Wat een mooie gedachte is het om als het einde daar is om in deze eeuwigdurende kringloop weer te kunnen worden opgenomen. Om weer te mogen bloeien, maar dan anders. Al wat sterft zal bloeien. Ook zal je als mens verder bloeien in de vele herinneringen die je achterlaat.

Herinneringen
Je hoopt vele mooie herinneringen achter te laten. Ook aan je afscheidsdag. Zo waardevol dat je op deze Inspiratiedag met vele mensen die op velerlei wijze betrokken zijn bij de uitvaart van gedachten kunt wisselen. Mooie gesprekken worden gevoerd. Fijne ontmoetingen vinden plaats. Zo waardevol ervaar ik zelf al. De ontmoetingen met zowel de bezoekers als medestandhouders. Ik verlaat’s middags even mijn kraam. Wandel rond. Laat alles op mij inwerken. Zie hoe grote groepen mensen deelnemen aan de rondleiding over de natuurbegraafplaats. Zie hoe mensen met veel interesse bij de verschillende kramen in de Inspiratielaan aangaan. Ik ga even zitten op het bankje bij de vijver. Kijk naar al de kramen rond de Beuk, naar al de mensen in de tuin. Wat een prachtige dag en bovenal geslaagde dag. Om te ervaren ook dat het einde niet echt het einde is. Ook het begin van een mooie herinnering, die hier op Hillig Meer ook wordt gecreëerd.

Hillig Meer
Vooraf kun je hier zelf al je eigen plekje uitzoeken en deze reserveren. Ik spreek mensen die dit jaren terug al hebben gedaan.Ieder jaar komen ze op de Inspiratiedag even langs. Voelen zelf aan den lijve nog hoe goed dit voelt hier straks voor eeuwig te mogen rusten op dit plekje in de prachtige natuur waar ze nu zelf nog van genieten. Zittend op het bankje bij de vijver mijmer ik nog even na over deze voor velen zo inspirerende dag. Ben heel erg onder de indruk! Ook van alle medewerkers van Hillig Meer die alles zo goed verzorgd hebben. Zeker een hele dikke pluim verdiend!

 

Posted in: Nieuws
Tags: