Posted by on 12 mei 2017

Inspiratiedag natuurbegraafplaats Hillig Meer

Op zondag 21 mei 2017 houdt natuurbegraafplaats Hillig Meer haar jaarlijkse inspiratiedag. Tijdens deze dag wordt van alles georganiseerd in deze prachtige, inspirerende omgeving. Voor wie op een laagdrempelige manier eens in contact wil komen met mensen uit de uitvaartwereld heeft hier de mogelijkheid verschillende uitvaartverzorgers te ontmoeten. Kan kijken naar wat voor kist wil ik later. Noem maar op. Zelf sta ik hier ook deze dag en hoop met mensen in gesprek te gaan over wat een funerair spreker doet en kan betekenen. Dit in voorbereiding op de uitvaart. Maar ook kan ik toelichten dat een gesprek bij leven mogelijk is. Het kan zo’n rust geven wanneer het levensverhaal al is opgetekend.

Eeuwigdurende rust
Op Hillig Meer krijg je een eeuwigdurend graf midden in de mooie, bosrijke natuur. In de afgelopen winter wandelde ik in een rouwstoet in de ochtend over dit prachtige terrein. Het zonnetje scheen, er lag nog rijp op de bomen. De grond kraakte onder onze voeten. En het was stil, zo stil. Wat straalde dit plekje een ongelooflijke rust uit. Zo bijzonder. Ik voelde zelf en merkte het ook aan de mensen rond mij, dat deze plek uitnodigt om na te denken over je eigen eindigheid. Wat wil ik dan? Wat is mogelijk? Zou ik hier ook voor eeuwig mogen rusten in dit prachtige bos?

Graf van letters
Door het schrijven van afscheidstoespraken houd ik het leven vast van mensen in heel persoonlijke woorden. Soms denk ik dan bij mezelf: Ik maak je een graf van letters. Een graf met eeuwigheidswaarde. Het levensverhaal kan je tot in eindigheid steeds weer ter hand nemen. Zij die achterblijven beseffen ook ten zeerste: Jij deed ertoe, ook nu nog!

Jij deed ertoe, ook nu nog!
Hierover hoop ik op 21 mei met mensen in gesprek te gaan. Een In Memoriam stop je in jouw rugzakje voor het leven en op die manier trekt onze dierbare dode met ons verder.

Wie vragen heeft over hoe je je eigen uitvaart kunt invullen, wie wil genieten van de prachtige flora op de natuurbegraafplaats is van harte welkom op Inspiratiedag 2017 op natuurbegraafplaats Hillig Meer, zie ook www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl

Posted in: Nieuws