Desiree Brink spreker uitvaart drenthe

Desiree Brink

‘Wat heb jij een bijzonder beroep Desiree’. Dan kijk ik soms verbaasd. Voor mij voelt het al zo gewoon, zo vertrouwd. Ik besef ook terdege dat het spreken op een uitvaart zo bij mij past.¬†Misschien lijkt het wel een hele stap gezien ik toch een heel andere achtergrond heb. Ik heb Duitse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Wilde eigenlijk eerst naar de Sociale Academie. Toch blijkt de stap die ik in 2008 heb genomen – om te gaan spreken op uitvaarten – niet zo heel groot te zijn. In het werk als funerair spreker komt alles samen in wie ik ben.

Goed kunnen spreken begint bij goed luisteren

In het kort zijn de volgende eigenschappen heel kenmerkend voor mij. Ik ben sociabel en heb plezier in het feit dat ieder mens verschillend is. Hierdoor richt ik mijn aandacht heel graag op mensen. Ik vind het fijn om met mensen een vertrouwensband op te bouwen en richt mijn aandacht in de gesprekken op verbale en non-verbale signalen . De ander goed aanvoelen vind ik belangrijk. Om zo ook heel goed te kunnen verwoorden wat de ander voelt, wat in de ander leeft, wat belangrijk is om in het levensverhaal te vermelden. Het sociale aspect, als ook het taalkundige gevoel hebben elkaar helemaal gevonden in mijn werk. Oftewel, om goed te kunnen spreken moet je ook goed kunnen luisteren. Dat is waar ik voor sta.

“Dat steuntje in de rug zijn voor de ander maakt dat ik mijn werk zo graag doe. Ik vind het heel bijzonder hoe mensen zich zo voor me openstellen op hun meest kwetsbare moment.” – Desiree Brink