Posted by on 28 april 2017

De juiste woorden bij een afscheid vinden is niet meestal niet gemakkelijk. Een funerair spreker kan u daarbij van dienst zijn. 

Afscheid nemen

Een funerair spreker zal uit naam van de dierbare nabestaanden van de overledene spreken bij een begrafenis of crematie. Afscheid nemen van iemand die je dierbaar is, dat doe je niet zomaar. Je wil een waardig en betekenisvol afscheid. Dat laatste afscheid verdient veel zorg en aandacht. Je kunt het maar één keer doen. Zelf zit je vol gevoelens en emoties en kan het moeilijk zijn om zelf een afscheidstoespraak te houden of om een tekst op schrift te zetten. Een funerair spreker kan u daarbij van dienst zijn.

Funerair spreker

De uitvaartverzorger kan u in contact brengen met de funerair spreker. Een funerair spreker kunt u ook rechtstreeks benaderen. De spreker zal bij u thuis komen, luisteren naar uw verhalen en gevoelens, die het overlijden van uw naaste met zich meebrengt. Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en door vragen te stellen, wil de spreker zo dicht mogelijk bij de overledene komen. De familiebezoeken zijn heel waardevol. Het vertrouwen en de openheid van de familie dragen er toe bij, dat de spreker een in memoriam kan opstellen.

Elk leven is uniek

Het is fijn dat tijdens de uitvaartplechtigheid namens u er iemand is, die de gevoelens verwoordt en aandacht besteedt aan dat ene, unieke leven. Door woorden wordt de overledene nog één keer zichtbaar voor de nabestaanden. Het doet goed nog eenmaal stil te staan bij het bijzondere van dit mensenleven. Een mensenleven wordt herdacht en daarbij komen vele herinneringen naar boven. Herinneringen die je wil blijven koesteren en niet zult vergeten. Een afscheidstoespraak kan niet alleen tijdens de uitvaartplechtigheid, maar ook later nog troost bieden.

Over Desiree BrinkContact opnemen

Mijn werkgebied, als funerair spreker, strekt zich uit over de drie noordelijke provincies. Voor vragen, informatie over tarieven of vergoedingen en/of het maken van een afspraak, kun je contact met mij opnemen via: 06-43177521info@desireebrink.nl of gebruik het contactformulier. Het is uiteraard ook mogelijk dat de uitvaartverzorger rechtstreeks contact met mij opneemt voor het schrijven van een afscheidstoespraak.

Posted in: Nieuws